Indiai fejmasszázs

Indiában, főként a hajas fejbőr egészsége és a szellemi frissesség érdekében végzik a mai napig. Jó eredményekkel alkalmazható kifejezetten nyugati típusú problémák – mint stressz, depresszió, kimerültség, idegesség, s ezekből adódó szemfáradtság, fejfájás, nyak- és vállfájdalmak, alvászavarok – kezelésére.

Hagyományok szerint a fejmasszázst olajjal végzik, mely egészségessé teszi a hajat, stimulálja a vérkeringést a fejben, ezzel serkenti a hajnövekedést, a haj erős szálú, egészséges, ragyogó fényű lesz.

Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, hanem az arcon, a füleken, a dekoltázson, a vállakon, a háton és a karokon is. Ezek mind olyan területek, ahol a rossz testtartás, a felgyülemlett érzelmi stressz, vagy a számítógép előtt eltöltött hosszú órák miatt feszültség halmozódhat fel.

A masszázs segít ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, enyhíti az izommerevséget, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását, s ilyen módon csillapítja a fejfájást, a szellemi fáradtságot, fokozza a friss oxigénnel teli vér áramlását az agyba, s ezáltal letisztultabb gondolkodást, erőteljesebb koncentrációt és jobb emlékezőképességet tesz lehetővé.

Hozzászólások lezárva