Craniosacrális terápia

A craniosacralis terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívül hatékony kezelési forma.

Serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt, javítja az immunrendszer működését, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a csont- és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is.

Az emberi test kranioszakrális rendszeréhez a koponya, az agy, a központi és perifériás idegrendszer, a gerincvelő, az agy- és gerincvelő folyadék (liquór), a hozzá tartozó kötőszövetes hártyák és a keresztcsont tartozik.

A craniosacralis kezelés célja a gerincvelő-folyadék akadálytalan áramlásának, és ez által a központi idegrendszer zavartalan működésének biztosítása, melynek végeredményeként a szervezet öngyógyító és önszabályozó erői ismét maximális hatékonysággal tudnak működni.

Kezelés menete:

A kezelés alatt a páciens felöltözve, kényelmesen fekszik a kezelőasztalon. A kezelés elején a terapeuta gyengéden a páciens testének különböző pontjaira helyezve a kezét megfigyeli annak craniosacralis ritmusát. Ezt követően főként a koponyán és a keresztcsonton rendkívül apró és gyengéd mozdulatokkal korrigálja a koponyacsontok mikromozgásait, feloldja a kötőszövetek szabad mozgásának, az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlásának akadályait, hatást gyakorolva ezzel a test egyéb részeire, rendszereire.
A kezelés során a páciens is tapasztalatot szerez testének öngyógyító folyamataival kapcsolatban, elősegítve ezzel saját gyógyulását.

A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, a szervezet természetes ritmusát követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

Felhasználási lehetősége ezáltal igen széleskörű:

pl.: fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak; krónikus nyak- és hátfájdalom; krónikus fáradtság, kimerültség, stressz, feszültség, érzelmi nehézségek, depresszió; szédülés; gerincbetegségek;  allergiás panaszok.

Hozzászólások lezárva