Cellulit- és Alakformáló kezelések

Cellulit- és Alakformáló kezelések

A bőr alatt található kisseb-nagyobb zsírfelhalmozódások elsősorban a zsír- és vízháztartás anyagcserezavaraiból, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok következtében keletkeznek. Ezek a bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az szivacsossá, narancshéj-rajzolatúvá válik. Oka lehet, az öröklött hajlamon és a mozgásszegény életmódon túl, a helytelen táplálkozás, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarok.

Kezelés menete:

A problémás területen nyirokmasszázst alkalmazva felszabadulnak a nyirokcsomók és a nyirok utak a lerakódásoktól, így elősegítve a méregtelenítést és a masszázs során felszabadított salakanyagok távozását.

Az anti-cellulit masszázs során erőteljesebb görgető fogásokkal fellazul a bőr alatti kötőszövet, ami elősegítik a pangó folyadék távozását, a vérkeringés, nyirokkeringés és anyagcsere fokozódását a problémás területeken. Aromaolajokkal (fahéj, rozmaring, menta, babér, paprika) fokozható a hatás.

Vákuummasszázst alkalmazva gumiköpöllyel, a bőr alatti kötőszövet és zsírlerakódások még alaposabban átdolgozódnak. Javul a keringést, fokozódik a zsírbontást: a vákuummasszázs során kitágulnak az erek, s felgyorsul a szövetek vér-és nyirokkeringése, tehát javul a lelassult alapanyagcsere. A percenként 3 cm-nyit előrehaladó bomlástermékeket és zsírt szállító nyirokfolyadék áramlási sebessége akár ötvenszeresére is felgyorsulhat.

Testpakolás/Tekercselés: Vékony rétegben kerül a problémás bőrfelületre a hatóanyagokban gazdag krém, amit hatni hagyunk 20-30 percig. Bőrtípustól függően melegítő hatású, illetve hűtő hatású krémet alkalmazunk. A krémek hatásának fokozására a kezelendő felületet nylon lepedővel betakarjuk.

Amit feltétlenül tudni kell:

A cellulit kezelése komoly erőfeszítést, nagy türelmet és kitartást igényel. Aki abban reménykedik, hogy néhány masszázzsal és egy kis diétával, illetve krémekkel eltüntetheti a narancsbőrt, sajnos téved. A szabályok szigorú betartása mellett is legalább 2 hónap szükséges a valóban látványos eredmény eléréséhez. Az előrehaladottabb stádiumoknál pedig akár fél évig is eltarthat a folyamat. Ám nem elég a várt eredményig eljutni, azt nagy gondossággal meg is kell tudni őrizni, ez pedig rendszeres testmozgás, megreformált étrendet, és időszakonként megismételt masszázs és tisztítókúrákat jelent.

Salaktalanítást elősegíti:

  • A megfelelő mennyiségben fogyasztott tiszta víz elengedhetetlen a káros anyagok szervezetből való kimosásában, valamint a szervezet megfelelő pH-jának megtartásában!
    Szervezet lúgosítása (étkezés, légző gyakorlatok)
  • Testmozgás (olyan mozgás, ami örömet okoz, így rendszeresen, könnyen végezhető! Pl: tánc, séta, lovaglás, foci, röplabda….
  • Mindennapi stressz csökkentése

Hozzászólások lezárva