A Körömlakkozás története avagy…

Mutasd a kezed, és megmondom, ki vagy és milyen a kedved!

Már az ókori Egyiptomban is arannyal díszítették körmeiket a legelőkelőbbek. Nem új keletű tehát a ragyogás utáni vágy. A történelmi korokban az ápolt, színezett körmök viselése a különböző kultúrákban luxus volt, a magasabb társadalmi helyzetben élők ezzel szimbolizálták gazdagságukat és jólétüket.

Amióta a 30-as években Charles Revlon jóvoltából megszületett az első pigment tartalmú tartós körömlakk, azóta hódít. Bár az akkori évek etikett könyvei még a körmök festése ellen buzdították a nőket, de Hollywood már akkor is éreztette hatását, hiszen olyan sztárok, mint Greta Garbo vagy Marlene Dietrich és Jean Harlow körmei lakkosan csillogtak, óriási lendületet adva ezzel a körömlakkozás tömeges elterjedésének. Később pedig ez a trend lendületet nyert a kifutókon is.A körömlakk az egyéniség megnyilatkozásának egyik eszköze lett.

A kezdeti szűkebb színkínálatot, a 70-es években beindult diszkó korszak bővítette ki, de a klasszikus végzet asszonyának vörösei mellett, ekkor született meg a francia manikűr is, melyet modellek, színésznők számára fejlesztettek ki azért, hogy legyen egy olyan körömviseletük, ami bármikor bármihez passzol, mégis mindig elegáns és ápolt. A divatbemutatókon is ilyet hordtak a modellek, akik aztán tovább terjesztették ezt az irányzatot. A kifutók diktálta trendeknek megfelelően ma is évente több körömlakk-kollekció segít abban, hogy minden hangulatra, egyéniségre és évszakra megtalálható legyen a megfelelő körömlakk.

 

Hozzászólások lezárva